MSc in Hydrogen Science and Technology

Ηλεκτροχημεία & Fuel Cells

Ηλεκτροχημεία & Fuel Cells

Κωδικός μαθήματος 1.4
Μάθημα Ηλεκτροχημεία & Fuel Cells
Πλήθος πιστωτικών μονάδων 7
Ώρες διδασκαλίας 36
Διδάσκων Δρ. Τσιπλακίδης Δημήτριος
Διδάσκων Δρ. Μαρνέλλος Γεώργιος

Καλώς ορίσατε στο μάθημα “Χημική Τεχνολογία,” ένα ταξίδι εξερεύνησης στον κόσμο των χημικών διεργασιών, αντιδράσεων και ισορροπιών που καθορίζουν την καρδιά της βιομηχανίας και της καινοτομίας.

Το Περιεχόμενο του Μαθήματος:

    1. Εισαγωγή και Βασικές Αρχές: Ξεκινήστε με την εξοικείωση με τις θεμελιώδεις έννοιες της ηλεκτροχημείας και τους νόμους του Faraday.

    2. Ηλεκτροχημικές Αντιδράσεις: Κατανοήστε τις διαδικασίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ηλεκτροχημικών αντιδράσεων.

    3. Θερμοδυναμική ηλεκτροχημικών αντιδράσεων: Εξερευνήστε τη σχέση μεταξύ θερμοκρασίας, ενέργειας και ηλεκτροχημικών αντιδράσεων.

    4. Κινητική ηλεκτροχημικών αντιδράσεων: Μάθετε για τις εξισώσεις Butler-Volmer και Tafel και τους παράγοντες που επηρεάζουν την κινητικότητα.

    5. Κυψέλες Καυσίμου: Κατανοήστε τη θερμοδυναμική και την αρχή λειτουργίας των κυψελών καυσίμου, καθώς και τις διάφορες εφαρμογές τους.

    6. Ηλεκτρολυτικές Κυψέλες: Εξερευνήστε τα διάφορα είδη ηλεκτρόλυσης, τις διατάξεις, τα υλικά και τις τεχνικο-οικονομικές πτυχές.

    7. Εφαρμογές Ηλεκτρόλυσης: Μελετήστε πώς η ηλεκτρόλυση μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα πεδία, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής υδρογόνου και της σύνθεσης αμμωνίας.

    8. Ηλεκτροχημικές Μέθοδοι Χαρακτηρισμού: Μάθετε για τις τεχνικές χαρακτηρισμού, συμπεριλαμβανομένων των μετρήσεων φαινομένων πόλωσης ηλεκτροδίων και της φασματοσκοπίας εμπέδησης σύνθετης αντίστασης.

Ετοιμαστείτε να εμπνευστείτε από την ηλεκτροχημεία και τις κυψέλες καυσίμου καθώς εξερευνούμε την εξέλιξη της ενεργειακής τεχνολογίας προς ένα πιο βιώσιμο και καθαρό μέλλον.

Πληροφορίες

Γραμματεία Δ.Π.Μ.Σ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Υπεύθυνος

Ευριπίδης Τσατσιάδης

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ώρες εξυπηρέτησης

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00πμ - 2:00μμ

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ