MSc in Hydrogen Science and Technology

Διδάσκοντες

Διδάσκοντες του Μεταπτυχιακού

Γνωρίστε τους διδάσκοντες

Οι διδάσκοντες του μεταπτυχιακού μας προγράμματος αποτελούν μια ομάδα αναγνωρισμένων καθηγητών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού μαζί με ερευνητές ινστιτούτων, επαγγελματίες, στελέχη εταιριών και πρωτοπόρους στον χώρο των επιστημών του υδρογόνου. Με εμπειρία και διεθνή αναγνώριση, παρέχουν βαθιά γνώση και εμπειρία για την κατανόηση των συναρπαστικών προκλήσεων και ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες σχετικές τεχνολογίες και αγορές. Με δέσμευση στην εκπαίδευση και στην πρωτοποριακή έρευνα, συνδέουν τη θεωρία με την τεχνολογική και τεχνική πρακτική και διαμορφώνουν μια νέα γενιά επιστημόνων με πλήρη ειδίκευση στον τομέα του υδρογόνου.

photo Bereketidou small

Δρ. ΜΠΕΡΕΚΕΤΙΔΟΥ
ΟΛΓΑ

Η Δρ. Μπερεκετίδου Όλγα απέκτησε το δίπλωμά της (Integrated Master) στη Χημική Μηχανική το 2004, από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το διδακτορικό της (Κατάλυση) από το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο M.Sc. πρόγραμμα με τίτλο «Κατάλυση και προστασία του περιβάλλοντος» το 2014. Από το 2021 είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, (ΕΠΠΑΙΚ / ΑΣΠΑΙΤΕ). Τα τελευταία 20 έτη ειδικεύεται στην επιστήμη και τεχνολογία νέων καταλυτών, στις τεχνολογίες υδρογόνου, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις ενεργειακές λύσεις και περιβαλλοντικές εφαρμογές, στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και στη διαχείριση έργων. Διαθέτει διδακτική εμπειρία ως ωρομίσθια Καθηγήτρια / Επιστημονική Συνεργάτης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σημαντική ερευνητική εμπειρία, κυρίως στον τομέα των τεχνολογιών υδρογόνου. Έγινε μέλος της Advent Technologies το 2021 και κατέχει τον τίτλο “Public Funding & Regional Manager”, επιβλέποντας τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, κρατικές επιχορηγήσεις έργων, την υλοποίηση έργων, αλλά και την καθημερινή λειτουργία των γραφείων της Κοζάνης (Δυτική Μακεδονία). Τα Ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στις τεχνολογίες Υδρογόνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στη σύνθεση και αξιολόγηση καινοτόμων καταλυτικών συστημάτων, στην παραγωγή και χρήση βιοκαυσίμων / εναλλακτικών καυσίμων (υδρογόνο, βιοαέριο, μεθανόλη) και στην ανάπτυξη και βελτιστοποίηση νέων υλικών σε διάφορες εφαρμογές. Η Δρ. Μπερεκετίδου έχει περισσότερες από 45 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια.
Διαβάστε το βιογραφικό
Advent_Nora-G

Δρ. ΓΟΥΡΔΟΥΠΗ
ΝΟΡΑ

Η Δρ. Νόρα Γουρδούπη είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Πατρών με ειδίκευση στη σύνθεση και στον χαρακτηρισμό πολυμερών για εφαρμογές κυψελών καυσίμου (HT PEMFC). ‘Εχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των κυψελών καυσίμου και του τεχνολογιών υδρογόνου. Εντάχθηκε στην Advent Technologies το 2006 ως Senior Scientist, συμμετέχοντας στην ίδρυση Ε&Α και πιλοτικών εγκαταστάσεων παραγωγής της Advent Technologies στην Ελλάδα, ενώ είναι συν εφευρέτης σε περισσότερα από 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Από το 2009 έως το 2020 υπήρξε Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης και Τεχνική Διευθύντρια & Συντονίστρια Ευρωπαϊκών έργων, υπεύθυνη για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και για τη βελιστοποίηση του κόστους παραγωγής τους με απώτερο στόχο την εμπορική αξιοποίησή τους. Από το 2020 έως και το 2022 διετέλεσε Γενική Διευθύντρια (General Manager) της Advent Technologies SA, επιβλέποντας τις καθημερινές λειτουργίες των εγκαταστάσεων στην Ελλάδα. Σήμερα κατέχει τη θέση της αντιπροέδρου επιχειρηματικής ανάπτυξης (SVP, Corporate Business Development), ηγείται κυβερνητικών και ευρωπαϊκών έργων υψηλής τεχνολογικής ωριμότητας, αναζητά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και συμμετέχει ενεργά στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας, Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής εταιρείας Advent Technologies Inc από τον Ιούλιο 2022.
Διαβάστε το βιογραφικό
photo Koutsomitopoulou

Δρ. ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

H Δρ. Αναστασία Κουτσομητοπούλου ολοκλήρωσε την Διδακτορική της Διατριβή (Ph.D.) to 2013 στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Πολυμερών, στο Τμήμα Μηχανολογίας και Αεροναυτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Πριν από αυτό, το 2007, η Αναστασία απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμά της (M.Sc.) στο ίδιο πρόγραμμα. Η ακαδημαϊκή της πορεία ξεκίνησε με την απόκτηση του πτυχίου της (B.Sc.) από το τμήμα της Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστήμιου Πατρών. Η Αναστασία κατέχει τη θέση της Technology Manager, Fuel Cells & Hydrogen, στην Advent Technologies έχοντας την ευθύνη για την ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αξιόπιστων τεχνολογικών λύσεων των προϊόντων της εταιρίας. Διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών, καλύπτοντας τον ακαδημαϊκό χώρο, το οικοσύστημα των start-ups και την βιομηχανία. Η ειδίκευσή της επικεντρώνεται στη βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη, από την αρχική σχεδίαση καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων, μέχρι την παραγωγή πιλοτικής και βιομηχανικής κλίμακας.
Διαβάστε το βιογραφικό
photo Petrotou

ΠΕΤΡΩΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η κ. Βασιλική Πετρωτού, είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Renewable Energy Engineering and Management από το University of Freiburg. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Technical Proposal Engineer στην εταιρία Advent Technologies, όπου ασχολείται με την προετοιμασία προτάσεων, εφαρμόζοντας τις τεχνικές της γνώσεις στο πράσινο υδρογόνο και στα ενεργειακά συστήματα και κάνοντας τεχνικο-οικονομικές μελέτες. Ο ρόλος της επεκτείνεται και στη δημιουργία υπολογιστικών εργαλείων, στην εκτίμηση του μεγέθους και του κόστους του εξοπλισμού εγκαταστάσεων υδρογόνου και στην υλοποίηση επιτυχημένων προτάσεων. Πριν από την ένταξή της στην Advent Technologies, εργάστηκε για περίπου δύο χρόνια στο Fraunhofer ISE. Ξεκινώντας ως ασκούμενη στο τμήμα "Chemical Energy Storage", εντάχθηκε έπειτα στην ομάδα "Power-to-Gas" στο τμήμα "Hydrogen Technologies". Εκεί εκπόνησε τη μεταπτυχιακή της εργασία και συνέχισε να εργάζεται ως Scientific Associate. Ο ρόλος της περιλάμβανε μοντελοποίηση και προσομοίωση ενεργειακών συστημάτων, όπως για παράδειγμα τη μοντελοποίηση μιας μονάδας αφυδρογόνωσης LOHC και την ανάπτυξη ενός μοντέλου σταθμού ανεφοδιασμού με πράσινο υδρογόνο, καθώς και διάφορες τεχνικο-οικονομικές μελέτες και αναλύσεις αγοράς για βιομηχανικούς εταίρους.
Διαβάστε το βιογραφικό